اسکوپ سنگ

انواع روش های اسکوپ

چرا باید اسکوپ کنیم؟

تمام سنگ های نما و سنگ هایی که بصورت قائم نصب می شوند مانند سنگ هایی که در راهروهای بیمارستانها و مدارس نصب شده باید اسکوپ شوند در غیر اینصورت بر اثر کوچکترین زمین لرزه ای سقوط کرده و خطرآفرین هستند. مخصوصا در نمای ساختمان که در اثر سقوط و برخورد با شخصی باعث مرگ خواهد شد. حتی برای ساختمان های بلند دیگر نمای سنگ را بصورت خشک اجرا میکنند و کاملا توسط ریلهایی سنگ ها را مهار می کنند.

روشهایی متفاوتی برای اسکوپ سنگ انجام می دهند.

۱لقمه گذاری

در این روش دو عدد لقمه سنگ با چسب سنگ به سنگ پلاک اتصال داده و سپس سنگ را نصب می کنند. نفوذ دوغاب ماسه سیمان پشت سنگ بصورت افقی و عمودی به لقمه سنگ ها گیرداری را ایجاد می کند

۲سیم مفتول

در این روش دو سر سنگ پلاک را شیار ایجاد می کنند و مفتول آهنی به قطر ۲ میلیمتر را از این شیار ها عبور داده و گره می زنند. بدین ترتیب سیم به ملات پشت سنگ گیر گرده و سنگ را نگه می دارد.

۳اسکوپ دو پایه

این اسکوپ ها قطعه ای از جنس استیل هستند که دو بالچه دارند. این اسکوپ ها با چسب به پشت سنگ می چسبانند بصورتی که بالچه ها بصورت عمودی قرار گیرند و مانع از نفوظ دوغاب به بخش هایی پایینی نشوند.

۴اسکوپ سه پایه

مانند اسکوپ بالایی است با این تفاوت که یک لبه سومی دارد. ابتدا یک شیار در سنگ ایجاد کرده و داخل شیار را چسب زده و لبه سوم این اسکوپ را درون شیار قرار می دهند تا خشک شود.

۵اسکوپ پروانه ای

ابتدا شیاری با زاویه ۴۵ درجه در سنگ ایجاد می کنند و سپس این قطعه اسکوپ پروانه ای را درون شیار جای می دهند و حالا می توان سنگ را نصب کرد. نفوذ دوغاب به اطراف اسکوپ پروانه ای باعث گیرش سنگ می شود.

۶اسکوپ Z

این قطعه که بصورت حرف Z انگلیسی است و ابتدا شیاری در سنگ ایجاد کرده و این قطعه را درون شیار قرار می دهند و سنگ را نصب می کنند.

روش ایجاد شیار در سنگ؟
برای ایجاد شیار در سنگ می توان از سنگ فرز های دستی استفاده کرد یا از دستگاه مخصوصی که برای شیار زدن اسکوپ ساخته شده استفاده کرد. در اینجا تصویر دستگاه شیار زن اسکوپ را می بینید.

اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟
اگر چنانچه سنگ را اسکوپ نکرده و نصب کرده باشند، می توان توسط پیچ و رولپلاک سنگ ها را اسکوپ کرده و مانع از سقوط آنها بشوند. نکته ای که در اینجا وجود دارد برای ردیف اول سنگ نما حتما از نبشی در زیر سنگ استفاده شود تا وزن سنگ بر روی نبشی انتقال داده شود و نبشی این نیرو را به سازه منتقل کند.

روش اجرای اسکوپ سنگ

این روش برای سنگ هایی با قطرهای ۳سانتی متر به بالا مناسب است. مراحل انجام کار به شرح ذیل می باشد:

  • دو سوراخ در ضخامت سنگ به وجو می آورند.
  • یک سر اسکوپ را بر روی دیوار و سر دیگر آن را روی شیار سنگ قرار می دهند به طوری که سوراخ اسکوپ در امتداد سوراخ سنگ باشد.
  • به وسیله قلاب اسکوپ به سنگ ثابت می ماند.
  • هر سنگ به وسیله دو اسکوپ به دیوار متصل می کنند.
  • فاصله سنگ از دیوار ۳ سانتی متر و ملات مصرفی ماسه سیمان است.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *